MijnCertificatie

Eerste I&K-Certificaten via Mijn Certificatie

27 maart 2023

Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat de eerste certificaten in Mijn Certificatie zijn afgegeven.

De certificaten uit Mijn certificatie (rechts op de header) hebben een nieuwe opmaak en kunnen naar wens voorzien worden van een pasfoto. Hiermee komt dan ook het huidige ­­pasje te vervallen.

Tevens is op het nieuwe certificaat een QR-code afgedrukt. Door deze QR-code te scannen kun je (of iemand anders) meteen zien of het certificaat inderdaad in ons openbare register staat. Het openbare register is ook terug te vinden op www.MijnCertificatie.nl en dan Register selecteren (dit kan zonder in te loggen).

Ben je de digitale kopie van het certificaat kwijt, dan kun je zelf een nieuwe kopie downloaden door in te loggen in Mijn Certificatie (onder tabblad Bewijsstukken).

Wellicht heb je gemerkt dat de prefix van het certificaat veranderd is van K- naar SKK-. Dit was nodig vanwege het groter aantal schema’s dat nu en in de toekomst via Mijn Certificatie zal worden uitgevoerd. In het register wordt ook gewerkt met de nieuwe prefix.

Ben je in het bezit van een certificaat met de oude prefix, en wens je in het bezit te komen van het nieuwe digitale certificaat, dan kun je deze in Mijn Certificatie zoals boven beschreven downloaden.

Mocht bovenstaande nog leiden tot vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen via SKK@hobeon.com