MijnCertificatie

Algemeen

Een operationeel veiligheidskundige (OVK) helpt de veiligheid op de werkvloer verbeteren. Als preventiemedewerker zit u dicht bij uw collega’s in de uitvoering, die met specifieke veiligheidsvragen bij u aankloppen. U vervult de rol van coördinator of toezichthouder en biedt alle mogelijke ondersteuning op de werkvloer. Een registratie als operationeel veiligheidskundige geeft u meer autoriteit en aanzien. Bovendien borgt uw werkgever hiermee de bedrijfsveiligheid, waartoe hij wettelijk is verplicht.

Eisen voor operationeel veiligheidskundige 

  • vooropleiding (VCA-VOL of VVI)
  • beroepsopleiding (examen OVK)

De regeling OVK met daarin de gedetailleerde informatie is beschikbaar onder documenten. 

Aanmeldprocedure

Voor de registratie voor het schema operationeel veiligheidskundigen kunt u zich aanmelden via de website www.gellingveiligheid.nl.

Eisen voor herregistratie operationeel veiligheidskundige

De herregistratie voor het OVK-register bestaat uit het volgen van een bijscholingsdag + het maken van een kort multiple choice examen, naar aanleiding van de bijscholingsdag, direct na afloop van de inhoudelijke dag.

Bijscholingsdagen

In het register van Hobéon SKO opgenomen operationeel veiligheidskundigen, dienen bijscholingsdagen bij te wonen om hun kennis up-to-date te houden en hun registratie te kunnen verlengen. 

Alle bij-scholingsdagen vindt u terug op de website Actualiteitendagen - Gelling Veiligheid.  

Opleidingsinstellingen

Gelling Publishing & Training
i. www.gellingveiligheid.nl

 

Tarieven

Voor de prijzen voor (her)registratie als operationeel veiligheidskundige verwijzen wij u naar de website www.gellingveiligheid.nl.

Documenten

OVK

Document informatie
regeling OVK

Nieuws

Geen nieuwsberichten

Veelgestelde vragen

Bekijk andere vragen op de Veelgestelde vragen pagina

Contact