MijnCertificatie

Algemeen

Sustainable Material Inventory (SMI) biedt inzicht in de hergebruik potentie van materialen die vrijkomen bij de sloop- of verbouwingswerkzaamheden van een pand. Door een inventarisatiesysteem worden afvalstoffen traceerbaar gemaakt met een focus op twee segmenten: circulaire hergebruik van materialen & veilige verwerking van gevaarlijke stoffen.

SMI ziet erop toe dat gecertificeerde partijen op een onafhankelijke wijze en met een integrale uniforme aanpak zorgen voor een circulaire en veilige manier van ontmanteling of renoveren. Dat gebeurt zowel door middel van een deskundige inventarisatie als door een gecertificeerde aanpak van de sloop van gebouwen. Dit gedetailleerde materialenpaspoort biedt kwaliteit bij gecertificeerde partijen door deskundigheid en grondige inspectie. Zowel de inventariseerder als het bedrijf zelf zijn gecertificeerd.

SMI is een uitgebreid instrument waarmee gecertificeerde bedrijven inzichtelijk maken hoe de geïnventariseerde materialen circulair hergebruikt kunnen worden met het oog op de toekomst. Door samen te werken met deze gecertificeerde bedrijven kunt u circulariteit en veiligheid in een renovatie- en sloopproject waarborgen.

 

Tarieven

Zie de website van IBEX: www.IBEX.nl

Documenten

SMI

Document informatie
Document informatie
Document informatie

Nieuws

Geen nieuwsberichten

Veelgestelde vragen

Contact

Postadres
Hobéon SKO
t.a.v. Kandidatenadministratie
Lange Voorhout 14
2514 ED Den Haag