MijnCertificatie

MijnCertificatie borgt veiligheid na geslaagde pentest

16 november 2023

MijnCertificatie, het webportal van Hobéon SKO voor persoonscertificatie, heeft onlangs een uitgebreide penetratietest (pentest) laten uitvoeren op zijn webportal. De test had als doel inzicht te krijgen in de cyberveiligheid van de systemen van MijnCertificatie.

 

Een pentest is een gerichte beveiligingsaudit waarbij een organisatie ethische hackers gecontroleerde aanvallen laat uitvoeren op een systeem, netwerk of applicatie. Het doel is om eventuele kwetsbaarheden op te sporen, zodat op basis daarvan proactief beveiligingsmaatregelen genomen kunnen worden. Pentests helpen bij het identificeren en verhelpen van zwakke plekken voordat kwaadwillenden deze kunnen misbruiken.

 

De pentest die MijnCertificatie liet uitvoeren, richtte zich op het webportal, waarvan inmiddels ruim 18 duizend vakmensen uit onder meer onderwijs, techniek en veiligheid gebruik maken. Via www.MijnCertificatie.nl tonen zij aan dat ze hun vaardigheden onderhouden en dat ze voldoen aan de eisen die in hun branche worden gesteld. In het kader daarvan bevat de applicatie veel privacygevoelige gegevens, zoals diploma’s, certificaten en factuurinformatie. MijnCertificatie neemt de veiligheid daarvan uiterst serieus en heeft dan ook veel aandacht voor cybersecurity.

 

De succesvol verlopen pentest bij MijnCertificatie toont aan dat Hobéon SKO er alles aan doet om privacygevoelige informatie veilig te houden. MijnCertificatie zal regelmatig dergelijke securitytesten blijven uitvoeren om ervoor te zorgen dat de gegevens van MijnCertificatie-deelnemers te allen tijde veilig zijn. Door deze maatregelen kunnen MijnCertificatie en zijn deelnemers een stap zetten van risico naar controle, waarbij de beveiliging van gegevens gewaarborgd blijft.

 

Wilt u meer weten over MijnCertificatie? Ga naar www.mijncertificatie.nl of neem contact met ons op via + 31 703 066 850 of infosko@hobeon.nl.